Jako , że jakoś tu cicho ,dodam zdjęcia których w sieci niema

Ramienia nie rozbierałem , nie było takiej potrzeby. Z tego co w sieci znalazłem to za ruch w pionie odpowiadają łożyska precyzyjne z wyglądu jak w dysku twardym , a reszta jak w lenco l75
Zdjęcia stroboskopu nic nie pokażą , bo z zewnątrz to kawał matowego plastiku.
W środku jest odlany z plexi pierścień z wypustkami w formie kwadratów (znaczniki) , a przerwy między znacznikami zalane czarnym miękkim plastikiem nie przepuszczającym światła. Wadą czegoś takiego jest brud dostający się w szczeliny tworzący zacieki , no wygląd.
Zrobiłem :
Pasek - i tu ciekawostka , w serwisówce napisano że ma być luźny ? (jest luźny , działa dobrze - widać pomyśleli o łożysku talerza )
Naprawa windy - plastik windy popękał ze starości i klinował się w tulejce (ten model tak ma) . Gorącym nożem odciąłem skruszały kawałek plastiku i zastąpiłem go rurką z kwasówki , resztę drobniejszych pęknięć "zaspawałem" lutownicą , wykorzystując ścinki jako spoiwo. Później w ruch poszły pilniki i papiery ścierne.
Wymiana smarów - tu wiadomo
Kable sygnałowe - u mnie ixos 104
Po wstępnym osłuchaniu się z nowym talerzem - stwierdzam , że różnica w graniu jest i to na plus , a audiofilski talerz kosztował mnie 2 dyszki

, na to pójdzie jeszcze mata , albo nic nie pójdzie ( na pewno pod spód to - naklejka i bitum) , strobo zrobię albo na nalepce , albo nie zrobię - bo mam krążek na szpindel .